FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

jälleen x:n

kalastelemassa la 21.4.2012 ja Hesan wesillä. Ekax iltapäiwällä Olympiaterminaalin mustataplätokkojen syöntihalukkuutta testaamaan.


Waan hiljasta oli.
Ei hälykikalkellot kumahdelleet kowin theään eikä pilkkiwermeillä tarjottu koukkukaan matokuorrutuxella kelwannut.


Wiis tärppiä kilikellon säestyxellä, kolmesta saalis ylös, kahta en osannu ottaa.

Kolmas tärppi antoi yden ainokaisen kiisken, ei muita  seuralaiseja. Muutama tunti siinä kuitenkin aikaa kului ku keli oli niin mukawan leppoinen ja lämmin. Kiiski, särki, ahven, pasuri. Nou mustatäplätokko. Siitäpä läxin aikanaan katselemaan päiwänwalossa pimeällä tutuixi tulleita lirkkirantoja ja paria muuta uutta rantaa ennen pimeen tuloa.

Hämärän tullessa OTTIMESTOILLE oli taas aika käydä tositoimiin. Otsalamppu loistamaan ja pohjaa tsiikaileen, waan ei ollu elämää. Olinko liian aikaisessa wai missä syy. Tokkojahan kuulemani mukaan ( ja myös todistettawasti ) löytyy ja pystyy koukuttaan päiwällläkii. Kolmipiikkejä oli. Waihdoin paikkaa,

Saapuessani siellä jo olikin muita alan harrastajeja. Puskaradion kautta saaduista tiedoista arwelin kyseessä olewanTarantellat. Lähestyessäni hahmojen muodot wahwistiwat epäilyxejäni. Kyllä, Paula Orvokki ja Anahan ne siellä, kalastelemassa jälleen. Jo päiwällä Suwannolta oliwat kuoreita repineet ja nyt lajin waihto.
Hetken rupateltuani aloin minäkin lirkkimään Anan kans tokkoja. Hieno oli maisema siihenkin touhuiluun.

Waan waikeelta tuntu, näky ja "paljon" waan eiwät awannneet suutaan, No eihän semmone peli kowin kauwaa wetele waan met ne suut lopulta awattiin. Analle wuosipinna hietixestä aika kookkaalla yxilöllä. Lisätietoja saa halutessa koosta (siis tokon) häneltä, siis Analta. Omat tokkoni oli pituudeltaan 27 - 61 mm. Hietixejä kait, ehkä yx tarkistetaan korkeimmassa kalalajitunnistusoikeuden istunnossa.Aikansa kutakin, Paulaa rupes wissiin wäsyttään ja ehkäpä oli jo kalsaakin ja meitsille sai sen illan tokot riittää joten koukkukoko suuremmax ja simppujahtiin. Oli siin jo yhes waihees wälillä yhen simpun löytäny.
Aika nopeesti simppu ja pari löytyki, kuten saattoi olettaa ja Ana nappas yhen ylös waan sit oli aika lopettaa heille, siis Tarantelloille, jo pitkä kalastelusessio. No meitsi wiel jatko ettimistä ja löytyhän niitä simppuja ja muutama kivinilkkakin joista yx suostu nappaaman kiinni,


Eipä siinä sinä iltana kowin kummosta erikoista mainittawaa tapahtunu. normaalii wanhan miehen selän jäykistäwää kyyryssä oloa silmät tarkkana mahollisten saalisötökkejen löytämisex. Yhen aikaan loppu se lysti siltä x:aa.


Eipä mitiä, uudemman x:n taas johonkii. Siellä niitä on, Siis wedessä, siis kaloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti