FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

auringorannalla Hesassa 9.4.2012


6:06 oli Punto jo liikenteessä kohti Hesaa. Parina kewäänä oon joutunu jättään nii paljo puhutun siikametästyxen wäliin siihen puutteeseen kuitenkaan koolemata. Nyt oli mahixet, mutsi laitoshoidossa tajuumatta enää täst maalimast yhtää mitää. Pakko oli päästä relaan. Kauhistutti Tuusulan Hyrylässä Keski-Uusimaan putiikin näyttämä - 9 graadii mut matka jatku waik pilkkihaalarit olikii kotonassa. Hyrylän Shell Simpukas oli pakko naattii eken munkkikahwitarjous ja samalla tapasin pari tuttuu. Sit pamlattii.

Sen takii olin Larus wast 7:31 ja totuttuun tapaan lewitin kaikki kamixeni kaltsulle selwittääxeni ne jonnin moiseen järjestyxeen. Markun kans nimittäin oli sowittu tapaaminen puolilt päiwin ja ei tietty mitä muuta tehtäis ku siikaa fileerattais ja siwutuotteena tietty kampelaa.

Hieno päiwä tuli ja aikasti nopsaan eka saalis.
8:28 ja 376 mm lyhkänen. Oikee laji onnex. Tunkuu ei ollu. Siis saaliilla eikä saalistajeilla. Wieres yx mukawa kaweri kolmella siikawawawalla, Sit niit kahlaajeja läheiselle luodolle joitakin mutneei wieny meijän rantatilaa.
                                                                                               SIIKA


Kowa tuulahtelu häiritsi jonku werran ku keppejen päät heilu koko aikasti eikä hälykilikellotkaa soineet sulosäwelmejä. Meitsil jäi ainoox, kaweri sain enenmpi. Ei haittaa. Maisemat oli komeet. Seuraawal hywäl kelil meen uuwemman x:n. Ei haittaa waik joku wannois et jostain saa tsiljoona x:aa enempi. Tai no. Woipi olla.Yrittelin mertsariikii tai lohta tai hybridii wiskomalla lusikkaa waan kueiniei. Pysyhän wähä lämpösenä."Lämmittelypaikka", ei auttanu, liian harwa oxisto. No täyty wälil spurttailla nilkkaa waroen. Tiistaina Hesan Kampisa jälkkäritarkastus.


Mut joo, kylyma oli tuuli. Pilkkihaalarit olis ollu kyl iha best. Tuuli löys housu/takki yhistelmän rakosen ja tuulahteli waaterakennelman sisätiloihin.


Markkukii soitti ja ehotti eri paikkaa, Larust kyllääkii mut melkei eri puolet. Kampsut kasaan ja suunnistaan paikkaan josta perimätiedon mukaan on myös saatu siikaa ja kampelaa (minä wuonna :D). No ei siel ketää näkyny, jäätä tosin wähä rantus ja koiran luonnollisten hätejen helpottajeja. Ihme et kekää ei kysyny et mitä teette. Ehkä six ku meil oli onkima-/kalastelukamixet kätösissämme.

Aamupäiwällä kuiwattamani "karwareuhkan", kuten sitä joku äskettäin kuwaili kaiwaten laitoin päähäni lämmixeexi ku sisäistä lämmiketta ei olu saatawila.

Tuuli oli sielläkin kowa ja nii oli hiljasuuskii, nimittäin kalasaaliin suhteen. Ei suita auki.

Läximme melko pian wielä katsastamaan yhden warsin potentiaalisen paikan aiheuttaaxemme jatkossa kenties melkoiseja yllätyxejä muiden kalastusharrastuxeen höynähtäneiden keskuudessa.


Kannattihan se. Jarkko J. (Jerry) käwi sattumoisin piipahtamassa ja toteamassa paikan antimet. Jätimme paikan melko nopeasti rauhoittumaan seuraawaa tosikoitosta warten ja suuntasimme kotojamme kohti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti