FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

maanantai 20. helmikuuta 2012

täplixei jään alta

ma 20. helmikuuta piti palauttaa wiikonlopun muuttohommiin warattuna ollut wirman paku ni päätin siitä sit samalla ku matkakii oli lyhyt käwästä kokeilees tuleex täplixei samast paikkaa ku kesälläkii. Kamut Lare ja Masa läxiwät messiin. Ilma oli aiwan mahtawa.


Perillä Eteläsatamassa tietyssä altaassa hywin warowasti laskeuduin hetken harkinnan jälkeen pitäen kairasta kiinni ja kaira tukewasti kiwimuurin päällä mikäli jää pettäisi. Oli nimittäin joissain kohteja jää irti kiwiseinämästä. Ja wetiseltä näytti.

No onnex ei ollu pienintäkään pelkoo jään pettämisestä, wahwuutta riitti.Ihan sai wääntää kairan kierteet loppuun asti ennenku löyty wettä minne pilkin pudottaa.Lare ja Masa läxiwät messiin wähä niinku ex tempore joten warsinki toi jalkinepuoli ei ollut ihan asianmukainen. Lare kyl käwi kastelemassa jalkineensa, sukkansa ja näiden kahden alta mainitun ihonsa. Nous kyl aika nopeesti takas kiwetyxelle. No ei se mitään, reikejä tehtiin kiwetyxen wiereen, niistä pysty pillkimään. Kesälläkii siitä ihan muurin wierestä niitä täplixei (= mustatäplätokko, Neogobius melanostomus) kans nosteltiin.
KESÄTOKOTpituudessa-loytyy-2534 mm


Awantoja tuli tehtyä suhteellisen paljon sille pienelle alueelle, pystypilkkiä mehewällä madolla, morria pärkasenpoikaseilla maustettuina tarjottiin eikä mitään. Ja sentään kerran  laskettiin et siitä altaasta on yhden kesän aikana saatu wiistoista eri lajia.Mut tosiaan märkää oli, en ikuna oo ollu paikassa missä jään päällä on niin paljon wettä.


Eikä oo alla mikää feikki kuwa, kaira kuwan oton jälkeen parin kierron jälkeen puhkaisi paksun jään.
laitetaan tähän loppuun wiel kuvakollaasi Laren kännyllä otetuista kuweista seikkailustani muurejen ulkopuolella ollessani menossa kaatamaan winosssa kököttäwää reimarii tai mikä tolppa wirallisesti sit lieneekii. Matkan warrella porailin kyl reikejäkii ja pilkin mut ei näpyn nyppyy, ei yhtikäs mitään hawaintoo
kaloista. No toki ihan oikeesti läxin kokeileen 
josko niitä kaloja olis siellä kun kesälläkin se paikka ihan kuhisee monen merkkistä weteneläjää. Ei jää saaliitta. Mut ny kyl tuli munapadat kolmelle äijällä. rehellisesti olen hieman pettynyt. Olin ny jotain oottanu waikkei täplistä ois tullu. Kivinilkkaaki saa siitä kesällä + normilajit särki, salakka, pasuri, lahna.


kylä kaatuu prkl
ja paskat, pystyyn jäi kallelleen kenottaan
Nojoo, ei kaloja, mut eipä toi ollu eka kerta, eikä wiimoinen. Wielä tulee reissu joka korwaa kaiken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti