FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

perjantai 24. helmikuuta 2012

annettiinpas

pe 24.2.2012 päätin taas kokasta josko jostain Stadin edustan wesistä löytys wihdoinkin enenmpi ku pari näläkästä weteneläjää.

Tätä keikkaa ajatellen ostin Pekan Apajasta pienimmän Tapsa-pilkin mitä on ja siihen wärikoukullisen ketjun alapuolelle killumaan. Jos apot waik taas olis heikolla söönnillä ni tommottella pienellä wois olla parempi houkutusefekti. Ei aina wiitti morrii wärisytellä, Ja kohteena oli myös mustatokot. Täplixei ei oo syönnillään talwella samoilla paikoilla ku kesällä (yhen keikan WahWa kokemus) ja ajattelin kokasta onx mustatokot samanlaiseja mysteereitä. No olishan sen woinu morrilakii kokeilla. Tolle pilkille toki löytys möyhemminkii käyttöö.


Puol kymmenen aikaan olin rantsusa Punton pistäny parkkiin ja yllättäwän wetoisesta takaboxista pläjäyttäny warusteet wiime talwena hankkimaani ahkioon. Jaeiku wetojuhdax kohti suunnittelemaani aloituspaikkaa. Meno johonkin paikkaan on jostain syystä paljon kewyenmpää ku se takastulo Järkyttäwän raskasta monesti. No matka taittui iha mallikkaasti. Muita pilkkihemmoja ei näkyny, ajattelin et oonkohan iha wääräsä paikasa tai wäärään aikaan liikkeellä. No lopulta löyty alotuspaikka ja reikejä tekeen. Ensin siin waan alta rusahti ohuehko päällysjää ja parinkymmenencentin sywyydestä löyty wahwaa jäätä mitä kairata.




Onnex ei ollu niin paljo wettä et ois taas ylettäny saappaan warren yläpuolelle, wartta enempi ku se kaxkytcenttii. Reikää rupes tulemaan ja Tapsa kehiin. Pistinpä taas parit siwutapsitkii Tapsan yläpuolelle. Tossa "uimapaikasa" sai kyl Tapsa killuu ja tehdä houkutteleweja uintiliikkeitään ihan kenenkään kalan häiritsemättä. Homma loppu sit siihen ku Tapsa päätti jymäyttää ittensä johonkii kiwenkolotuxeen eikä irronnu, jäi sinne oleskeleen kaikesa rauhasa. Wai olisko mustis wieny sen sinne, niinhän ne mustiaiset kesällä tekee. No olin kuitenki jo kyllästyny kahlaamaan siin wedes enkä wiittiny yritellä morrilla. Rehellisesti kirjotettuna kirweli se Tapsan häwikki waik kalustotappiot onkii liiankin tuttu juttu.

Tönäsin ahkioni etiäpäin kohti ulappaa missä EI ollut wettä jään päällä,wiien centin mukawa lumipeite jonka päällä oli helppo käwellä.Summanmutikasssa walitsin paikan mistä aloittaa uudestaan itselleni entuudestaan pilkkiwetenä täysin korkkaamaton paikka. No pari ekaa reikää ei antanut morrilla (huom. munapadan wälttämisexy yritin saada etes yhten munapatan poistawan kalan) saalista. Sit semmosta pientä appoo ja pari wähä isonmpaakii tuli, yx per reikä, kax per reikä, nolla per reikä.

11:23

11:04









Tosa tunnin aikana yxtoista (11) appoo nous ylös. Kaikki meni takas alas. Pari kiwemman kokostakii sai mennä.
12:04





















No olihan jo tän wooden määrärekoortti jo saatu, yhellä yli aiemman. Päätin jättää kuitenkin melko hiljasen paikan rauhaan ja läxin taiwaltamaan kohti Puntoa, ajatuxena kokasta parista/muutamasta reijästä onx ketään näläkästä alakerrasa No sithän se kiwa kowa ohut lumi loppu ja tilalle tuli wesi/lumi seos.



Sillon ikäMIES hetken taiwallettuaan uuwahti ja ahkion weto sai jäähä. Päätin samalla  kokeilla kalojen syöntihaluja. Kello oli aika lailla kolmentoista liepeillä.

No siinähän morrii wietiin (en ollu wieläkään waihtanu muuhun) jo kun laskin sitä alas ja kiinni jämähti siihen asti päiwän suurein, ehkäpä parikyt centtii, Eiku äkkiä morrii takas alas. ja siitähän niitä rupes nousemaan wähä reippaammalla tahdilla ku ekas paikas. Hetken kuluttua tuli hiljasta. Kairasin pari reikää iha lähistölle ja kokeilin niistä. Ei mitään. Palasin takas ekalle awannolle ja taas tuli pari. Ja hiljeni. Pari uutta reikää ja kahesta aiemmastakii kokeilu, ei mitää. Paluu ekalle ja awot, sieltähän taas tuli. Wika minkä  klo 13:27 sain oli päiwän suurein, 0,32 m. Puntari oli kotonassa.





















Wielä JÄTIN jälkeen yritin kaikeista tekemeistäni reijestä mut hiljasta oli. Ruwettuani perkuuhommiin jo siel paikan päällä pikkasen harmitti nu alkumatkan muutamat takas päästetyt. Olis nekii olu kiwa lisä pannulla. No SW,WC. Mut onnex en jättäny perkuuhommaa kotio. Teroa SIIMAT SOLMUSSA saan kiittää täst toiminnon oppimisest.



Siinä ne o, yhen reijän kalat, ei mitenkään omakaan huippu mut 2012 paras




Kalojen näkökulmasta, ei ihme ettei niit tullu enempejä. Pelästyyhän ne. 








Ja kotimatkalle puol kolmen aikaan. Siististi pakattu.

Löytyy lisäx lisää wetopelejä jos kalaa tulee oikke paljosti.

Mut hieno reissu, annettiin saalista iha omix tarpeix.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti