FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

ikämies uuwahti

la 11.2.2012 läximme Pernajan aalloille silmejemme werkkokalwoilla suuret hauwet ja rekoorttiaffenet. Teron järkkäämälle reissulle oli aamuwarhaisella hiukka yli kuuden aamulla lähdössä Teron ja meitsin lisäxi Olli http://unelmahommeja.blogspot.com/2011/07/miekankosken-taistelut.html ja Salosen Juha iskänsä Matin kanssa. 3 min 48 sekkaa myöhästyin (Tero laski) kun Tero malttamattomana haki auton Tuomolta (=Teron isä) aiottua, sowittua aiemmin, poltteli, poltteli , laittoi kyl textarin jonka missasin ja soitti sit 6:05 et mis ikämies wiipyy, auto on jo owella. Walmiina olewat kamat siitä paikast het just heittäen rappukäytäwään ja shiita hissiin ja alakerrassa hienosti pakaten autoon, Matka saattoi jatkua treffipaikalle Shellille Porvoon motarin warrella. Juha ja Matti siel jo olikii ja Ollikii tuli niinku het kohta. Jaeiku menox.

8:02 Olli kuwasa autolla kohdepaikan parkkixella, Juha ja Matti jo jäällä taiwaltamassa. Tero liwahti pois kuwatuxesta. No mukaan ottamani ahkio ja pulkka lastattiin täyteen kamixeja ja lähtö kohti haukikaislikoita ja appomatalaa. Keli oli suurimman osan  matkaa (mikäli oikein muistan) aika paskamaista lumisohjoo. Ikämies (=meitsi, kiitos Tero) oli aikasti puhki ja karwawuorine lentäjänlakki iha läpimärkä ku päästiin lopulta "perusleiri"paikkaan. Siinä minuttin palautumistauko ja sit neljän äijän woimin reikejä wääntämään mutkittelewaan riwiin. Juhalla oli mukana 8" kaira mut tais jäähä yhteen awantoon sillä wääntö. Kuulemma raskas wekotin.

perusleiri 8:56, Juha, Olli ja Tero was -> oik

Ku haukireijät oli walmiina jätettiin ne rauhottuun ja läximme appojahtiin, Meitsi oli jo enne reissuu päättäny etny apon/hauwen awulla KBIM kaswaa kohisten ja turwauduin heti alkuun järeeseen arsenaaliin., Tirrit jääköön kaswaan ISOix. 8 centin tasuri peliin ja jarrullinen matalaprofiilihyrrä kuitusiimalla. Kyllä tokenee.

Siinäpä sit wäännettin reikää waan hiljasta oli, Terolla pari warowaista tärppii, sama meitsillä. Eli usko oli wiel wahwa et meitsinki jättiin tarrais kunnolla jättiappoo. Waan ei. Tero sen ekan kuten yleesäkin nosti ylös.

Mattikii sai ylös tasurilla omansa. sanottakkon jo ny et se jäi reissun suurimmax. Hiljasta oli ja ku aikaakii oli kulunu kaislikon reunasta lähdöstä mielestäni ihan tarpeex ni sanoin "junioreille" et ny lähetään kattelemaan kaislatoroedojen ottihalukkuutta, Matti jäi jatkamaan appojahtii. Haukireijiltä aloteltiin ite kukanenkii eri paikoista ettei jonossa kulettu woorotellen testaten taas jo äsken kokeiltua reikää. Ite pistin Kuusamon Räsäsen pelini. Edellisellä reisulla hywäx hawaittu. Kax ekaa reikää ja pohjaan jättö. Nou hauke
http://unelmahommeja.blogspot.com/2011/04/mukanassa.html

Ny alko paremmin kolme reikää ja Räsänen yhä pelissä. Tosin tartuntoja (nou hauke) oli kyl johonkii ollu mut repimällä, tempomalla irtos, Neljäs reikä ei enää antanukkaan Räsästä takas.Wieheen waihto.No kuudes reikä ja kunnon tempasu, tai oikeestaan kolme iha peräjälkeen samana tytinänä. Jäykkä haukikeppikii jonnin werran kiwasti taipu. Hauki kii, wastaisku ja stoppi, lusikka tiukasti jossain kii. Tulihan se sieltä sit jonnin ajan kuluttua ylös, ilman haukee. No rehellisesti sanottuna ei kauheesti harmittanu. Oli kuitenki kokemus tuokin wahwa tärppi. Herätti hetkex. Tämmöst se o, EI aina saa mitä tilaa.

Ei tarwittu ohjausterää isontaan reikejä yli kybäkiloseille.


Ei muillakaan ollu sitä wähääkää hawaintoo joten takas appojahtiin. Matti oli sil wälin saanu yhen apon lisää, koosta ei hawaintoo. No aika nopeesti Saloset tais kyllästyy huonoon "kalantuloon" ja ilmoittiwat waihtawansa paikkaa, Emixeen grillimakkaralle ja katsomaan josko paremmin olis sen paikan kalat yhteisyöhalukkaita. Myöhemmin Juha rapsas et kolme appoo oli saanu. Matin lisäsaaleista ei tietoo. No met kolmistaan jatkettiin etsintää käwellen hiljalleen etiäpäin katsomaan josko löytys sywenmpää wettä ja sopiweja reunuxeja.


Tero, meitsi, Olli, was -> oik

Mutkuei niei, ei yhtikäs mitään. Lopulta tuli aika tehä päätös ruweta palaileen takaspäin. Hirwitytti jo ikämiestä pitka matka rasittawassa hankessa tarpoen. Tero läx wielä katsastamaan yhen kiwikon wierustan, meitsi hiljalleen "kotia kohti, wälillä pysähtyen reijälle wielä toiweikkaana, Olli määrätietoisesti marssi wissiin yhtäjaxoisesti erään salmen suulle jonne oli tosi piiiiiiitkä matka, Aikanaan Tero sain meitsin kii ja jatkettiin matkaa yhessä tarpoen kohti Ollia. Oli se kauheeta matkantekoo. Hyi hitto. Aattelin ettei enää ikuna koskaan ilman moottorikelkan kyytiwä. Ollin luo saawuttuamme ja  lewähdettyäni kairailtiin siihe paikkaan reikejä. Tero kolme apposta tapsipilkillä taltutti. Waihdoin sitten minäkin wastoin ennakköpäätöxsejäni morriin wälttyäxeni munapadalta. waan nihkeetä oli. Ehkä kymmenes aukko antoi kax apposta.

klo 15:11 ekani

Sit ei muta ku kamixet ahkioon ja Tero omansa pulkkaan. Olli jaksoi oman reppunsa kantaa seljässänsä ja autolle ja kotiin. Matkalla Teron kanssa sit jo sowittiin uus reisssu, Niin nopeesti sitä ikämieskii unohtaa waltawan uupumuxesta tulleen pahoinwointinsa. :D. Eipä mitään, hywässä seurassa taas hywä keikka, EI aina saa kilokaupalla kalaa, etes pasureita. Wähä yli 17 kotonassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti