FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

tiistai 21. kesäkuuta 2011

yx tokkokeikka

tokon merinäköala

maanantai 20.6.11 oli sääennusteiden ja muiden tiedossa olewejen muiden menojen takia wiikon ainoa mahdollinen kalastuspäiwä. Hieman etukäteen warauduin ottamalla töipaikalle lähtiessäni aamulla reppuun joitain kalastuxeen tarwittaweja jutskoja. Loput päätin ostaa malmin Prismasta, mikäli päiwästä tulis kelin puolesta siedettäwä. Ajatuxena oli käwästä katsastamassa josko wielä yx kookas täplis sattuis erehtyyn tarjottuun syöttiin. Meininki oli sit ottaa se taltteen, sywäjäädyttää ja lähettää Atelle Oulun eläinmuseoon täytettäwäx ja palautettawax meitsille pöytämallina koristamaan suiteeni. Jos sen näkönen kala ny mitää woi koristaa. Onhan noihin täyttöihin jo kulutettu rahaa ennenkii, yx menoerä lisää, sou wot.

Iltapäiwällä näytti ihan hywältä ja töistä lähtiessä poikkesin Prisman kautta ostamassa wiien metrin kepin ja matopurkin. Junalla Hesaan ja assalta käwely täplismestaan. Siinä matkalla jostan syystä awasin kepin päätykumisulkimen tarkistaaxeni et kepin päässä on siimalenkki walmiina. Perkele, sisältä tuli waa yx wawan jatko-osa, se seuraawax paxuin, kolme ohuempaa joku oli unohtanu laittaa mukaan tai s(h)it Alfred Wee Nussi oli tehny temput. Siinä waiheessa ei paljoo naurattanu. Arwatkaa waa waik kuinka monta x:aa tarkistanko täst lähtien jo kaupassa kaiken ostamani roinan. Käwellessä mietin mitä tehdä. No onnex "löysin" matkalta puunoxan jonka taitawasti kiilasin kepin kärkiosaxi et sai edes wähä herkkyttä kilikellolle.


















Ja onnistuhan toi täplisten koukuttaminen noinkii. Eihän kakaranakaan, wielä wähä aikaa n. 40 wee sitte ollu kalaan mennessä ku puukko ja siimakerä, koho ja koukku mukana. Wapa löyty pusikosta. No joo. Kekä wanhoja muistelee, sitä tikulla silmään. Toi texti ku on wanhainkodin seinässä ni kukaan ei uskalla käywä kyläilemässä sokeutumisen pelosta. Eipä siinä montaa minuuttia kulunu ku eka raiwokas lähes koko wawan weteen wetäwä tärppi oli selwiö. Ja saalis ennakko-odotusten mukanen. Onnex hökötys kesti !

JÄTTI
Siitä eteenpäin kilinää kuulu ja siima kiristy wähä epämääräisin wäliajoin mut nous niitä kätöseen ja pihtejen käsittelyyn ku oliwat kowaleuwat niin sywälle wälillä syötin päässeet nielaisemaan. Sain taas seuraxeni pari hywää kaweriaki, jotka mielenkiinnolla seurailiwat touhujani.


Ilkeä kun oon en kaikkeja saamejani syöttänyt näille waan muutaman kerran heitin "ewään" niin, että putos weteen. Lokki warsinkii ilmaisi närkästyxensä tällöin hywin selkeästi ja äänekkäästi.

Kolme tuntii sai luwan riitttää koukkujen irrottelua leuoista kun koko ei pidentyny. Ei tullu täyttökalaa, waik aika paljon lukumääräsesti nous. Keskipituus hulppeat 10,257 centtimetrii. Ei kowin huimeja olleet sen päiwän täplixet. No pakkases on yx 17,6 centtinen. Lähetän sen syxyl josei tuu pitempää. Harmi ku ne aiemmin saadut pisimmät meni kuumuudessa nii mössöx etei niit kannattanu yrittäkää lähettää toimenpiteeseen. No eipä tuo ööuneja wie. Ihan kiwä kalastussessio waik wähä joku mättikii.

KIWILEUKA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti