FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

sunnuntai-illan ratoxi - törön täsmäonkintaa - lirkkimällä

aamun kalastusreissusta wäsähtäneenä lepäilin hieman ennen kun lähdin kyläilemään ja tölläämään taas niin tylsää wormulakisaa ku ne nykywään waa woi olla. Kesken kisan tunsin oloni lewotttomaxi ja ahdistuneexi ja päätin lähteä kalaan. Pyöräilin erääseen törömestaan ja aloitin onkimisen. Ei mitään, ei yhtään  mitään elämää. No sit täyty turwautua ja kauan kauan sitten opittuun konstiin, kahlasin kattomaaan onx siel ketään. No olihan siellä, lastenkamarilaiset paikalla. Siispä wapa huitsin newadaan, ja törölirkintään.

Muutama perusseika törön täsmälirkinnästä: 1. paikka jossa WARMASTI  on töröjä 2. matala kirkas wesi 3. mukana siima(a), paino(ja), koukku(ja), syötit 4. aurinkoinen ilma ja paikka, että töröt woi nähdä pohjaa wasten 5. kahlataan lauman keskelle ja aletaan lirkkimään.

Seuraawax kuweja joita enny jaxa ruweta ees yrittään pistään mihinkään hienoon järjestyxeen kuse wie aina mult nii kaua aikaa, kuen ilmeisesti  osaa kaikkeja hienouxeja. No katelkaa kuweja. Kyl ne kertoo mist on kyse. Ihan sama ku tokkojenkii kaa. Lopux sit wiel jotain niinku loppuhuipennustextii niitten jälkeen lupaan kirjoitella.


Paikallistetaan kohde

Tunketaan syötti paikallistetun kohteen suuhun
NOSTETAAN PAIKALISTETTU KOHDE YLÖS WEDESTÄ


mitään wapaa, edes kohoa ei tarwita, pelkkä siima riittää näppöseissä

Töröt ei wähästä säikähdä, jos ne on walinnu sillä hetkellä jonku paikan ollaxeen ni ne kans on siinä. Pieni oma liikkumisesi ja weden mahdollinen hetkellinen sameutuminen ei noita hemmoja hetkauta. Ne poistuu paikalta sit ku ne jostain syystä waan itte nii haluu tehä. Jos töröt ei oo syönnnillään on turha odottaa et edes yx kahestkymmeneswiiest kelle syöttii tarjoo siihen tartuu. Kyl ne woi haistaa, tökkii ja seuraa, mut ne ei waa awaa suutaan.

Tänään sunnuntaina 26. kesäkuuta onnistuin lirkkimään laumasta 17 hemmoo enneku aurinko lopetti yhteistyön eikä töröi enää pystyny kykyneen näkemään. Aikaa meni noin tunti kymmene mintsaa. Kannatta kokeilla, on hauskaa. Koukuttaa. Kalastus on kiwaa.


PÄIWÄN LYHEIN


PÄIWÄN PISEIN


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti