FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

maanantai 3. lokakuuta 2011

elis nro 48 + kylymää touhuwa

lauantaina 1. lokakúuta päätin winkin saaneena lähteä kalastamaan iltapäiwällä kun aurinko wielä lämmitti tuulesta hoolimata paikkaan josta seipi merkkistä kalaa on wielä tawattu näin syxylläkin. Ajomatka Hesaan ja hot spotissa. Välineet walmiix ja matonen kohon alle wetenalaiseen maailmaan houkuttelemaan kaloja tarttumaan tarjolla olewaan syöttiin. Ja tarttuihan ne. Särkee rupes tulemaan. Kunnes sitten tuli epämääräisen näköinen lyhytalalaeukainen kala joka ei warmasti ollut särki. WahWat epäilyxet seipistä oliwat mielessäni. Kala talteen. Kamera oli autossa joten kuwat otettiin wasta kotonassa. No muutamejen särkejen jälkeen tuli toinen lyhytalaleukainen kala, tosin tällä oli pitempi alaleuka ku ekalla. No sou wot, seipi, ajattelin. Mukaan kotiin kylkiwiiwan ja ewejen ruotojen lukumäärän laskemista warten. Tarwittawat luwut seipille löytywät netistä ja Kalojen tunnistamisoppaasta. Ja Jippii. Laskentatoimituxet kotonassa aamuööllä warmistiwat asian. ELIS nro 48 on täyttä totta. Eikä kauaa aikaa rantsus ite kalastamises kulunu, mut sai sil x:aa riittää. Piti ennen ilta-/öökalastusta wielä tehä jotain siin wälis.

ELIS NRO 48



No illal oli aika sit lähtee lirkkiin ja saada selkä kyykkimisessä kipiäx. No ja joo, siellähän huomasin et matoset oli päiwällä seipejen (siis siin waihees MAHDOLLISEN ELIXEN) huumasa jääneet sinne rantsuun. Eipä hätiä mitiä, kax kättä wapaana, niillähän helposti yhen kivisimpun ajatti riittäwän matalalle rantakivikkoon ja kouraan ja siitä sit waa kynsisaxilla (hywin huonosti koukussa pysywejä, pala per kala) pienejä palaseja koukkuun. Ja pelittää, kivisimpuille ainaskii.


Siitä sit waan otsalampun loisteessa etsimään koukutettaweja yxilöitä. Ne ISOt tawoitteena.



 
Ja löytyhän niitä. Ja melko paljon. ISOt waan harwassa. Eikä riittäwän ISOja tälläkään kertaa. Käytättää wielä uuwemman jos toisenkii kerran kunnes löytyy.



Näköhawainto

Koukutus

Warmistus

 
Ja lopux poseeraus

Siinä alla osa sen paikan illan kivisimpuista. Yhteensä noin nelisenkymmentä nostin ylös. Pienejä jäi yrittämättä melko paljon.



Illan pisein ja lyhein
Kuwan oikeessa yläkulmassa näkyy möös simpun pala mistä koukkuun möös näkywissä oleweilla saxeilla sain huokuttelewan syötin 


Siinä kokohaitari

 
Sit tuli aika waihtaa paikkaa josko sielt löytys isompaa simppuu ja tokkoi. No tokkoi oli hiekka-/kivipohjalla melko tiheessä. Waan ei ISOja. Ja waikutti ihan siltä et ne wierasti selkeesti kivisimppusööttiä. No kymmenkunta liejutokkoa sain nykästyy ylös. Täl reissul oli ehottomasti wähäisin "menetysrosentti". Lähes kaikki söötistä kiinnostuneet tuli möös ylös kätöseeni tai rantsuhiekalle. Aika hywä.

Melko tasakokosta. Pienin (ei kuwasa) 32 mm

Kivisimpppuja ei näkyny yhtä paljon ku normaalisti ja kokokii oli aiempeja reissuja pienempää.
Kymmenkunta löyty ja kaikki tuli kans ylös asti. Ahneita nälkäsejä hemmoja, taaskin.


Sen paikan illan pisein ja lyhein.
Ei yhtä suurta hajontaa ku ekas paikas.


Puol kolmen aikaan lopetin ku oli jo niin helkutin kylymä. Autossa lämppäri täysillä koko matkan Jäkeen ja himassa opaskirja ja nettisiwut tutkintaan ja särkikalojen kylkiwiiwasuomut ja ewejen ruodot laskentaan, Ja niinku aiemmin jo kirjoitin elis nro 48 oli selwiö. Jess.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti