FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

tiistai 5. heinäkuuta 2011

scientia detractatus ma 4.7.11

päätettiin pitää jonnin moinen kokous ku ollaan tos heinä-elokuun waihteessa kuuwen äijän porukalla lähös Norjaan kalastaan. Kokoonnuttiin eteläespalla Jerryn töipaikalla. Muita lähtijöitä oli paikalla Jesse, Markku M. ja meitsi. Markku R. asustaa sen werta pitkällä et anto täyden "päätöswallan" läsnäolijoille. Jari K. joutui tuunimatkalle Tampereelle kato nääs, eikä päässy. No tärkeimmät asiat mitä sowitiin oli et torstaina 28. heinäkuuta lähetään matkaan iltapäiwällä kuhan jouwan töistä lähtemään. Siitä Jerryn ja Jessen kans kohti Oulaista ja Jari kyytiin ja samaan menoon Muonion Harrinivaan, misssä Markku M. liittyy porukkaan.. Markku R. joxus möyhemmin. Weneet odottaa Norjassa Lauklinessissä ti 2. elokuuta aamulla. Jaeiku kalaan. Mökkiin päästään wast iltapäiwällä 15:00 local timen jälkeeen.

Lauantaina 6.8.2011 veneet on luovutettava aamulla klo 8 mennessä. Mökki luovutettava klo 11 mennessä (Norjan aikoja). Ja matka kohti maanantaista töipäiwää alkaa.

No se siitä, mut sit tää meitin kokeilu. Markun kans oltiin tuumailtu et ku mennään niin lähelle Eteläsatamaa ja Kauppatorii ni wois sään salliessa kokeilla wähä eri paikoista metsästää täplistä ku tawallisesti. No safkixella ku käwin Malmin Prismassa ni madot oli loppuneet. Ostin sitten kolme perattua muikkua.
Niillä mentäis.Miitinkin jälkeen lampsittiiin autolle ja pelikalle.Muikun palaa koukkuun ja syötit pyyntöön.Parikyt mintsaa ja kolmen koukun litkassani tuli ilmoille, mikäs muu ku täplis. Kaikki koukut oli kyl syötittömejä, et ne oli onnistuttu wiemään huomaamattani.


Ja tää kyl sinä lyhyenä aikana minkä kalataloudellisesti tieteellinen testimme kesti todettiin et muikku o iha liian pehmee syöttikalan palax. Irtoo tärpistä helposti waik sit fisu ei tartukkaa.

No yhest rakkolewäkasast Markku haawi  siloneulaa etsiesssään kolmipiikin. Pienet muikut oli jo lähes syötetty. Oli kyl jo tullu lisääkii täplixii. Markulle omansa ja meitsillekii toinen.

Kolmipiikki pantiin sit palasix ja ei menny kauaa ku nostin täplixen pois wedestä. Toimi sekin kalalaji.No sitpä päätin kokeilla hemmojen omaa lihaa. kax tärppii tuli. Kekä yritti ei selwinnynnä kuei näkyny weden sameuden wuoxi. Epäilen samaa kalamerkkiwä. No ei kauaa wiittitty testailla (wiis täplistä yhteensä riitti) waan lähettiin kohti Jäke/Kerwo axelia. Markku LOMALLE ja meitsi walmistautumaan tiiwiiseen tiistaiseen töipäiwään. Tiistai-illax sowittiin iltakybän paikkeille treffit jaeiku ankeriasonkelle Tuusulanmeren antoisille rannoille. Siitä sit ehkä jotain möyhemmii.
No illal laitoin wiel Facebookiin Fongaus siwulle wiestin.

" hywin toimii täplixelle syöttinä muikun-, kolmipiikin- tai oman lajitowerin pala koukussa. Markun kanssa Kauppatorin wesissä tehty scientia detractatus osoitti tämän todexi tänään maanantaina 4. heinäkuuta wuonna 2011

Ei muistettu miitinkissä Jerrylle ja Jesselle kertoo et ehkä meinataan kokeilla ja tulihan sieltä sit Jerryltä wastaus

" Ja mitään ette puhuneet!! Selvä täplis-sodan julistus! Kolmen miehen joukkueet. Kesän suurin voittaa. Kesä alkaa nyt ;=)"

Siis aiwan mainio juttu, nyei auta muuta ku unohtaa kaikki muut kalat paitti Norjan reisulla ;-))))))) .

Jep, kalastus on kiwaa, ja mukawat kalakawerit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti