FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

torstai 14. heinäkuuta 2011

nakeriaat ja Soskuan sulku KBIM -> 220,193



no eipä näillä muuta yhistäwää tekijää oo ku se et samana päiwänä kuskasin Suomeen lennätettyjä nakeriaanpoikaseja ja kun wiimene jättöpaikka oli Lappeenranta ni päätin käwästä samalla reisulla onkella kokeilemassa miekkasärjen pyyntöä. Tuskin pelkästään sen takia lähen tota matkaa tekemään. Ainakaan yxiseen.



Nakeriaita lähti Helsinki-Vantaan (wai mikä se nykywään on) lentokentältä kohti Porvoon, Kotkan ja Lappeenrannan seutuja. Kolmella stopilla pääsin omasta lastistani eroon.





Kun lasti oli purettu kokka kohti Saimaan kanawaa ja päädyin Soskuan sululle.












Siellä sitten wiritin wiimosen päälle pyydyxen meikkasärjen nappaamisexi. Kohon alle neljän koukun litka, tulis niinku pyyntisywyyttä samalla kertaa ku ei tiedä missä ne uiwat. Ainakaan sinä päiwänä. Muistan kuulleeni, että melko pinnasta saapi. Woin olla wäärässäkii, muistini suhteen nimittäin.

Mukana oli syöteix kärpäsentoukkaa punasta/valkosta ja matoja. Kaikkia käytettiin. Wälillä oli molempaaki litkassa waan eri koukuissa. Aika nopeesti aloittamallani kärpäsentoukalla tuli eka kalani, ilman miekkaa.     

No tästä ei wielä tietenkään lannistuttu, syöntihalukkuuta siis löytyi. Löytyi lisääkin waan ei kowin suurella tahdilla. Kymmenisen metrin paikan waihto auttoi kummasti asiaa, waikka uihan koho/syötit wirran mukana kalasten samalla monen metrin alueen yhdellä liu´ulla. Ja olen edelleen sitä mieltä, että kalat osaawat uida. Ei ne siinä oo paikallaan ja odota et loonnonsöötti ja kalastajan tarjooma herkku putoo auki olewaan odottawaan suuhun.





Litka toimi sillee hywin et joka koukkuun tarttui kalaa, ylimmäiseen, alimmaiseen ja kahteen keskimmäiseen. Alin keräs kyllä ehottomasti eniten appoja. Mut särkee ja salakkaa tarttui melko tasaseen muihin kolmeen koukkuun. Mutta mutta, toiwottu miekkasärki ei nyt waan suostunut yhteistyöhön. Erilaiseja peruswälineitä oli kyllä mukana waan enpä jaxanu waihtaa sitä wiritystä millä aloitin.


PERUSKEPPIONKISETTIWÄLINEISTÖTILPEHÖÖRINI

Ei sielt noussu ku appoo, salakaa ja särkee. Ilmakii alko woimistuwan tuulen ja mustejen pilwejen ilmestyessä taiwaalle tuntuun wilposelta et reilun parin tunnin  jälkeen päätin et on aika sanoa näkemiin


ja alottaa kotomatka ja päästä nukkumaan. Yhentoista aikaa (aika aikasin siis) oli reissu ohi. Sain sentään tän wooden pisimmän salakkani ja KOOBEEIIÄMMÄNI  nousi lukuun  220.193.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti