FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

lauantai 14. heinäkuuta 2012

olipat te kiwaa ...

... nimittäin käydä kalasa  to 12.7.2012, taino menihän se pe päiwän puolelle, pitkähkön tauwon jälkeen. Edellinen x oli Juhannusaattona tänä armon wuonna 2012. Ollu aina muka jotain muuta ja kelitkii ollu niinku sitä ja tätä ja muutenkii hirmu apatia wallalla. No nyseo wissiin sit selätetty. Kaikki seliselit. Houp sou. Sääennusteet oli kaikkee muuta ku lupaawat mutku se "luwattu" ukkosmyrskykii meni hjuwin laimeena jo alkuillasta Jäkesä ohitte ja Hesaan Foreca.fi lupas lähes pläkää ni superhyper lewottomat jalkani saiwat toisen painamaan Punton kaasupoljinta ja suuntaamaan ilman suureja saalistoiweita kohti Hesan rantoja. Wiimex ku Markun kans käwästiin hakeen hälle tokkolajipisteitä 21. - 22.6.2012 wälisenä kesäpäiwän seisauxen jälkeisenä wuoden lyheinmpänä öönä hawaittiin rihmalewejen jo wallanneen iha hirmusesti wielä huhtikuussa paljaana olleita hiekkapohjaiseja tokkorantoja ja kivisimppukiwikkoja.

No eniwei, pakko oli päästä käwäsemään. Iltakybän aikoihin olin ekal spotilla ja etsiminen lewejen paljaaxi jättämistä aukkopaikoista alkoi. No se sit suurinpiirtein oli siinä. Yx tosi arka kolmipiikki liwahti lewejen suojaan mut tokkoja ei näkyny, ei. Suuresti epäilin jo tokkosilmäni menneen totaali malfunktioon. Edes pienehkön sateen syyxi ei woinut laittaa tokkojen "puutetta". Ne muutamat pienet pisarat mitä putoili eiwät nimittäin rikkoneet wedenpintaa mitenkään näkywyttää pohjaan asti häiritsewästi.

Ei woinu luowuttaa yhen kolmipiikin näkemiseen waan uskoa "taitojen" tallella oloon oli lähdettäwä todistelemaan toiselle rannalle. Noei hywält näyttäny sielläkään. Wesi matalalla ja rihmalewämattoo silmän kantamattomiin.


.

Noli siel sit kuitenkii siellä täällä pienehköjä plänttejä joissa pinnan alta erottui hiekkapohjaa. Ja näiltä hiekkapohjilta erottui warsin hywin niillä lekoittelewat tokot- Jappijaijei, silmäleikkausoperaatio tarpeeton. Kolmen wartin aikana ehdin kymmenkunta tokkoo näkemään ja lähes kaikki koukuttamaankii. Oliwatten muuten tosi äkäsejä nappaamaan tarjottuun syöttiin.


Jotku jäi koukuttamatta kune häiriinty walokuwaamisestani, ei pidä liikaa iholle tunkee. Noeise mitää, ei mitää enkkatokkoja jääny uiskentelemaan, Ja olisinhan warmanastikii niit kyl yrittäny koukuttaa enkä waa walokuwailla. Ei harmittanu. Saaleiden pituudet 33 - 43 mm, hietixei kaikki. Kivisimppui ei näkyny. Kolmipiikkei kyllä. Jätin ne rauhaan. Ei ollu kivinilkkoi eikä teistejäkää, se wähä harmitti :D. Enempejä lewärantoja ei sil x:aa huwittanu lähtee katsastelemaan. Aatoxet jo kotimatkan warrella olewalla spotilla. Tosa wiel alla kuwa kolmipiikkipoikasest  uiskentelemasa.


Joo, sit wiel tosiaan kuei nukututtanu yhtään ku oli taas harrastuxen pariin palaaminen saanu adrenaliinin wirtaamaan werisuonistossani päätin käwästä moikkaamasa kivennuoliaiseja. Waik Hesas wähäine sade ei haitannukkaa ni rämpiessäni kaswillisuuden läwitte purolle mis kivennuoliaseja "takuuwarmasti" löytys sain kyl collegehousuni aikasti märkään kuntoon. Noeise warsinaisesti häirinny ku koti oli kuitenkii sit seuraawa parkki. Ja warsinkii sitku otsalampppuni loisteessa het löyty kaipaamejani kamujani. No ne woi kyl tost kamuudesta olla iha eri mieltä. Eiwät waa osaa sitä sanoo. No tosin monet öttiäiseistä kyl tais sen osottaa ku liwahtiwatten kiwejen koloihin piiloihinsa tarjoamani tuhoawan kolmakakkosen koukun ja madonpalan tawoittamattomiin pöllyttäen samalla paikan pohjan hienojakoista "lietettä" pilaamaan näkywyyttä.


"Normikamaa" täl x:aa suostu yhteistyöhön, pienet öttiäiset puuttu lähes kokonaaan eikä wirran syöwereistä pimeydestä otsalamppuni walokiilan ulottumattomista saapunu yllättäin pelästyttäen meitsii wirran reumamille lirkkiwapani ulottuwille yhtään isokokosta (yli kybäcenttistä) yxilöö. No ei se mitää. Wielä käyn paikalla. Olihan mukawa keikka taas. Myös se Hesas käynti. Siis kalastelu yleensäkii.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti