FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

maanantai 14. toukokuuta 2012

mäskäystsekki + pientä muuta

kuu se wielä loisteli taiwahalla aamusella puoli wiien tietämissä  ku meitsi yhen mäskipäiwätauwon jälkeen ajeli kohti Tuusulanmeren HotSpottiwa.


Wiikon werran olin kantanu joka aamu wiien litran kattilan täynnä puuroo maissilla ja ties millä maustettuna samalle spotille ja wiskannu jordaniin. Nyt oli aika tsiikata mitä waikutuxeja moisella waiwannäwöllä olis.

Siispä pari kelawapaa pystyyn keppejen waraan; toiseen maissii, toiseen matoo. Sit wiel koho-onki. Ja jännäämään. No ei siin kauwaa menny ku kohoo sai kyytiwä, ja het kiwan kokone sorwa, ei tän kesän rekoorrtti mut suurehko, ja sma tahti jatkui, sorvaatuli. Kelakeppejen hälykilikalikellot oliwat harwinaisen hiljaiseja. Aina wälillä helähti ja maissisyötit oli sen jälkeen mennyttä kamaa. Madot kesti pari tarkistusta waan en osannu tartuttaa. Onnex maissisöötti kohon alla tuotti tulosta. Ekax sorvaparvi osu paikalle.


Wälillä lisää mäskii kehiin

.
Siinä siisti leiriniSit sorvejen wälis tuli kans kookkaita pasureita ja yx lahnakii. Waan ei se syönti kauwaa kestäny. Tunnin, ehkä, eihän siinä kelloo tuu katottuu ja kuwejakii räpsäili aina wälil ku oli sopiwa paussi niei niistkää pysty sanoon. Mut sou wot, loppu aikanaan. Siinä sit kans wähä loontokuwausta ku kalat anto aikaa.Siinä aamun kookkaimmat lajinsa edutajat
26,5 - 34,5 cm/223 - 383 gee
(homma jatku wiel iltapäiwäl)ja waakasowellus, tuskin mitää uutta kelleen


No iltapäiwäl sitte ku käwäsin äiteetä moikkaamassa ja kaikki kalakamixet o Puntosa oli hywä koukata kattoon mitä muissa Jäken lätäköissä ku Tuusulanmeres tapahtuu. Onx ne heränny. HYS HYS syistä mitää maisemakuweja ei o eikä tu, saaleista kuitenkii. No ruutanat oli hereillä. Niit ois saanu kiskoo iha mite paljo waa mutku en wiittiny, pienejähän ne kaikkio ku tunku pieneissä lätäköissä o iha hirrwee. Waan suutarii joutu ettiin ja oottaan, mut natsas sekii. Jee, ja kotikonnuilta. Hywä päiwä, taas, jälleen x:n


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti