FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

lauantai 7. toukokuuta 2011

maissihauki 7.5 Tuusulanmeri


no ainaskii melkein. Aamusella kun awailin simmujani tiesin, että meren rantaan tie wie.

HUILIN OJA

Oli nimittäin hienon näkönen keli. No jossain waiheessa kamat kantoon ja pöyräillen Tuusulanmeren rantsuun tuttuun paikkaan ja ekax pari wapaa karppipyyntöwirityxeen ja sit yx wapa matosyötillä enenmpi järwen puolella ISOn lahnan toiwossa. Sit perse penkkiin ja hiilariwapa käteen, maissia koukkuun syötix ja odottelemaan kohon tapahtumeja.
No ekana helisteli matopohjistsydeemi ja lopulta muutaman hälärin jälkeen sielt tuli taas (niinku wiime kesänäkii) semmonen tasan täysin walko- ja läpikuultawaewänen särki.



Ei hitustakaan häiwähdystäkään punaista, paitti silmissä hiukan. Kohotsydeemillä tuli muutameja  särkejä ja yx pasuri.
Siinä toolissa istuessa wasempaan eli järwenpuoleiseen korwaani kantautui parinkymmenen metrin päähän asettamistani karppipyydöistä kelalta purkautuwan siiman aiheuttamaa puolan pärinää. Kesti wain hetken, mutta kun katsoin wapoja ei mitään epänormaalia liikehdintää. No pakko oli kuitenki nousta ja lähteä katsomaan lähempää tarkemmin. No toisen siima oli löysällä luokilla ja tuumasin et joku ainakin käwässy. Warowainen wawan haltuunotto, wastanykäsy ja JESS. Siellä oli joku, äkkiä jarrua tiukemmalle. Toiwo kesän ekasta karpista oli korkealla. Hetken päästä tuumailin et jumantsuka ei näin pienen tuntusta karppia kyl tääl meres oo, suutarikii pistää hanttiin ihan eri tawalla. No s(h)it näin pitkän (wajaa metri) kapeahkon wihertäwän selän, hauki. Haawikii oli tarkotuxella kotona ku fillarilla kaikkeja warustuxeja hankala kuskata, niinpä sitten wäsyttelin sen mitä wäsyttelin ja wauhdilla liu´utin kawerin wielä matalan ruohikon päältä maihin. 74 cm ja 1,85 kg


Ottaessani koukkua pois jostain sywältä tuli nykäisyn mukana jo osittain sulanut pikkuruine ahwen joka oli tartuttanut ittensä mahasta maissisyötin koukunkärkeen. Siihen affenaan se hauki sit oli napannu. Mysteeri selwisi. Hauki EI ole perso maissille. Oli waan jäänu rauhassa sulattelemaan saalista paikalleen. Ei kyl montaa metrii wetässy siimaa. Laiska paska.



Käpylän Jarikin tuli sitten paikalle aamun kierroxeltaan ja siinä yhessä onkiskeltiin ja saatiin molemmat sorvasta tän wuoden uudet lajipisteet.



Ei ollu kummosta syöntiä. Siispä kaikki loppuu aikanaan, kamat kasaan ja muihin touhuihin, Ainaskii hetkex. Kuweja lisään joskus, josseny ketää kiinnostaa.No itteeni ainaskii.


KBIM 40,68. SEN KUNNIAX
WIRWOITTAWAA FANTAA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti