FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

maanantai 23. toukokuuta 2011

henkissä

do dii, kalamaratooni 2011 starttasi omalta kohdaltani n. 8:35. Hajin Käpylän Jarin kyytiin ja sit treffipaikalle Hesaan ottamaan Myllylän Markku mukaan joukkeen jatkoseikkailuihin Honlaluodon kautta. Siinä kolmikkomme kowaan kisaan. Joukkue ahven.net, Kalatalouden Keskusliiton mukaan. Jari hienona täydennyxenä. Tällä mentiin.

JOUKKUE ahven.net =  MARKKU, WESA, JARI
Wirman pakuauto oli käytössä jos sattuisi nukuttamaan, tässä jo kerrottakoon, että nukutti muttei nukuttu, siis kisan aikana. Auto jätettiin parkkiin Suvannolle ja jatkettiin matkaa Markun autolla Honkaluotoon. Siellä oltiinkii jo hyweissä ajoissa et saatiin auto Honkkixen parkkipaikalle. Siitä sit kisapaideat oli tietty ostettawa, taikausko kato (Tampereellakaa ei enää sanota nääs waan kato nääs).PARKKILUPA MIHIN WAAN
AINASKII MEIÄN MIELESTÄ
Siinä kisan alkua odotellessa tuli tieto et Markulle oli warattu ratio haastattelu. Markku sopi ajaxi klo 13:00 ja sopimansa paikka määritti kisamme alkamaan mustatäplätokon metsästyxellä. Sinne siis ekaxi. Toinenkii joukkue päätti aloittaa kisan samaan tapaan. No he omansa aika nopsaan nappasiwat ja jatkoiwat. Niin mekin, samassa paikassa. Meille annettiin ekax särki, ahven ja alamittasta taimenta ja Markun haastattelun jälkeen tawoiteltu täplis. Kisaa oli kulunut n. tunti ja wiis mintsaa
Siitä tietty paikan waihto. Hernesaaren kautta kokeiltiin siirtymätaiwalta. Alamittainen taimena annettiin.

Seuraawassa paikassa silakka tarttu litkaan ekalla laskulla ja nostolla, wiis peräti. Se oli siinä. Tosin ensin wähän yriteltiin matalampaa. Jari oli sieltä saanu jättisilakoita. Waan pintaonkella. Ja matka jatkuu. 

Ruutanat (hopea ja normi) mielessä seuraawaan paikkaan. Sieltä löytyi myös kymmenpiikkejä. Piikit oli waan totaalisen yhteistyöhaluttomeja ja jäiwät meiltä uimaan wapaina. Kisailewa joukkue sentään taianomaisesti omansa otti alle minuutin.  Hopaeruutanankin meitä huomattawasti nopeammin. No he woittiwat lopulta koko kisan. Ruutana koukutettiin ensin ja hopearuutana tuli aiwan wiime hetkillä kun olimme jo päättäneet heittää hanskat tiskiin sen suhteen. Hywä. Tästä oli hywä jatkaa.
Aika katsastaa mitä Suvanto tarjoaa. Kiiski, pasuri ja salakka tuloxena. Vimpaa nostettiin kaikkien joukuueen jäsentemme molemmin puolin waan meille sitä ei suotu. Kyllä sapetti jos ihan rehellisejä ollaan. No pakko oli tehdä ratkaisu ja lähteä muualta kokeilemaan muuta. Kello tikitti.


Oli wuoro allikkosalakan. Waan ylläri, ylläri, yllättäwän tyhjä oli paikka. Kymmenpiikkejä ei näkyny ollenkaan ja  allejakii warsin wähän. No kuitenkii se meille annettiin. Meitsillä jäi wuosipinna saamatta waikka wähän aikaa wiiwyttiinkii pisteen saamisen jälkeen. Oli aika käydä Honkkiksella luowuttamassa kymmenen ekaa lajia. Kello 20:02 kirjattiin luowutus. Unelmoimamme kahweet ja rillatut makkarat jäi waan haaweexi. Ei ollu kuten aloitushetkellä mitään ostettawaa hywää.

Ja sitten mustatokkojahtiin. Onnexi pari wiikkoa sitten tyhjäxi tokoista osittautunut paikka meille sen antoi. Eikä kauheeta waiwaa täytyny nähdä. Enstex tuli kyl muita kaloja.

MULKOSILMÄ
Myöhemmin kisassa annettiin paikkawinkki kilpailewalle joukkueelle jolta mustatokko wielä puuttui. Wielä möyhemmin kuulimme samaiselta joukueelta kuulimme että paikasta oli noussut pelkkejä mustataäplätokkoja. WALTAWA aluewaltaus lyhyessä ajassa. Wiime kesästä täplis lewinnyt tosi laajalle. Saas nähä missä sitä wielä oikeen tawataan. Tuusulanmerellä ?

Tässä waiheessa päätimme käydä hywällä lahna-apajalla. No johan toki, särkikalan syöntihalut oliwat tosiaan kohdallaan. Apinan raivolla (mitä se sitte tarkottaakaan) tarjoamiimme matosyötteihin käwiwät särjet , isokokokoiseja. Tulihan sielt sitten se lahnakin. sekin hywäkokoinen, ja -tapainen. Suostui yhteistyöhön ja antoi rantauttaa itsensä. Kiwa juttu, meille ainaskiiHaukea lähettiin siitä jallittamaan eräästä joesta mut munat pataan oli lopputulos tässä kisan osa-alueessa. No hätiä mitiä. Eiku kuhailemaan. Ei kauaa mennyt kun siimani päässä oli kala jonka tuntuman perusteella julistin ääneenkin mittakuhaxi paikalla olewan kilpailewan joukkeenkin kuullen. Pieleen meni, kax (2) senttiä jäi uupumaan. Siis takasin kaswamaan. Sen jälkeen pienin wälein riwakan heiton takia kax jigiä lens ihan yxin weteen ja meitsi lopetti kun heittojakin kolmistaan oli jo tehty melkoinen määrä ja ainoa tärppi oli laskettu menemään. Ei siis lajipistettä täältäKÄÄN.
Wuoro öttiäislirkinnän oli tullut. Mutu onnexi löydettiin helpolla ja saatiin koukutettuakii. Kymmenpiiikit, ne harwat mitä nähtiin, ei olleet täälläkään yhteistyöhalukkaita. Wuorokausi oli waihtunut ja kello n. 1.49
Jarin wiikkoa aikaisemmin löytämät kivisimput kiilteli seuraawax verkkokalwolla koukkun takertuneina. Mutta jumankeka, tuuli oli nawakahko ja simput jossain piilossa tai sit ei waan pystytty kykenemään näkemään. Kolmipiikki sentään saatiin. Kello jo n. 2:30. Kylmäkii rupes jo tulemaan lisätystä takista huolimatta. No eiku eteenpäin ja syksyn hawaintojen perusteella hywään kivisimppupaikkaan. Waan eipä näkynyt. Hietatokko onnexi jäi saaliixi. Niitä oli oikeestaan aika paljon, eiwät suostuneet yhteistyöhön. Paitti tää yx joka hermostu ku kopauttelin sitä kaxkutosen koukulla pienen pienen pienellä kärpäsentoukkapalalla warustettuna ensin muutameja kertoja otsaluuhun. Kärpäsefekti toimi, hemmo hermostu ja nappas kii. Ja ISO, 55 mm. Joku möyhäinen kulkija siinä ihmetteli et mitä ne äijät oikeen touhuaa. No se hänelle kerrottiin.

Pimeys rupesi jo luowuttamaan ja siispä suvannolle, vimpa tawoitteena. Ja tulihan se sieltä. KIlpailewa joukkue ystäwällisesti awusti haawiimaan hemmon ylös. Tällä kertaa ei muistaaxeni wierestä wiety, siis nostettu, kenenkään kohdalla. 
Siitä seuraawax eräälle joelle tähtäimessä turpa ja törö, paikkaspexit edellisen päiwän saalispaikoista oli tiedossa. Mutta kun ei niin ei. Yx ahven käwäs pinnan yläpuolella, muuten aiwan koollutta touhua. TAAS munat pataan. Ja eikun kahweelle ABCeelle.

Sorva ja kivisimppu (moni muu) puuttui joten paikkaan josta tiesimme niitä jonkun joukkueen koukuttaneen. Waan ei jotenkii riittäny riittäwästi intoo joten siis munat pataan sieltäKIN ja kun mitään ei tapahtunut takaisin Suvannolle. Sorvan wois Suvannoltakii saada ja toutaimen. Saawuttuamme Markku rupes wirppaamaan toutainta ja Jari ja meitsi onkimaan sorvaa käwelysillan molemmilta puolilta. Salakkaa riitti. Siinä sitten jossain waiheessa kuulin huudon  "Wesa, hauki". NO hitsin pimpulat, Jarin mato-onkeen oli erehtynyt pieni puikkari. Piste. Wiimoinen tässä kisassa.
Siitä vielä yritettiin päästä Markun muistamalle sorvamestalle siinä onistumatta, liikenne-esteitä oli ilmestynyt sotkemaan suunnitelmamme joten toiseen paikkaan vielä yrittämään kivinilkkaa. Ei tullut. Munat pataan täälläKIN.


No hyvissä ajoin päätettiin lopulta siirtyä Honkkikseen, jos waikka saatais wielä auto parkkiin jotensakkii lähelle. Ja saatiin. Kilpailewa joukkue Mustikkamaan parkkiksella ihmetteli et mitenkä tekin ootte saanu kamat noin sekasin ku näki sisään Markun autoon takaluukun ollessa auki. No ihan helposti. Jo melkein ekan stopin jälkeen kaaoxen alku oli ihan walmiina.


Stadionki/sieltä mahdollisesti saatawa kirrepiste jätettiin ihan suosiolla rauhaan. Hirrrrwee tunku sillalla. Ei huwittanu ruweta selwitteleeen mahdolliseja siimasotkuja. NYT oli kahweeta ja makkaraa. Ja elossa tuotuja fisuja näytillä.Ei jääty kuuntelemaan tuloxeja kun puskaradio jo ne tiesi kertoa ja emme olleet mitenkään woittokamppailussa mukana. Suvannon kautta selwittämään Markun auton sekasotkua, Jarin kanssa otettiin omamme wirman auton kyytiin ja kotimatkalle taas yhtä kiwaa kokemusta rikkaampana.

Siis henkissä ekasta Kalamaratoonista, aika hjuwin, 17 lajia, sija 18./52, ei paha. Kiitos Jari ja Markku. Ja kaikille muillekin tawatuille fongaajille kannustuxesta ja opeista.

Noin se wissiin tasan täsmalleen suurinpiirtein ehkä meni, päätöntä kaahailua paikasta toiseen ristiin rastiin. Ois pitäny joka paikasta ottaa foto waik ei fisuu tullukka. 

Lopux wielä aikajana (walokuweista runnottu) saaduista kalalajeista, piste elikkä ei.

1.   AHVEN
2.   SÄRKI
      TAIMEN 12:45
3.   MUSTATÄPLÄTOKKO 13:06
4.   SILAKKA 14:54
5.   RUUTANA 16.05
6.   HOPEARUUTANA 16:50
7.   SALAKKA 17:29
8.   KIISKI
9.   PASURI 18:07
10. ALLIKKOSALAKKA 19:28
11. MUSTATOKKO 21:01
12. LAHNA 21:41
      KUHA 23:47
13. MUTU 01:45
14. KOLMIPIIKKI 02:30
15. HIETATOKKO 4:05
16. VIMPA 5:03
17. HAUKI 8:35

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti