FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

tiistai 19. huhtikuuta 2011

jääkausirapsa



do dii, nyei sit (EHKÄ) pilkitä ennen seuraaweja jäitä ku weneestä, laiturilta tai jostain muualta ku jään päällä oleskellen. Paitti jos pääsee jollain kumman konstilla wielä Lapin jäille. Kuitenkin tästä pilkkikaudesta jäi erityisen mukawat muistot. Ehkä sixi, että reissuja kertyi moninkertaisesti moneen, moneen wuoteen werrattuna. Reissuja 25 kpl, tunteja matkoineen 164 h.
Oli wiimaa 15 m/s, pyryttäwää lunta waakatasossa, yli 20 astetta pakkasta (ei kaikkia edellä mainittuja onnexi yhtä aikaa), kaunista kewäistä pilwetöntä taiwasta lämmittäwällä aurinkolla maustettuna, haalarit märkänä ja painaweina sateen takia.
Näpit totaalisen kohmeesa ja jääsä, naamakarwat huurusa, polween ulottuwasa lumiwesisohjossa käwelyn jälkeen rasituxesta oxennus kurkusa pyrkimäsä ylös hankelle autolle perille tultua, lämmin istuskella reppujakkaralla aurinkon paisteesa, paita märkänä hiestä, hiuxet märkänä kuin suihkusta tulleena. Kaikkea tätä ja kaikkea näiltä wäleiltä.
Oli kalaisia reissuja ja tuli munat pataan keikkoja (4 waan !!!), joskus yxikin fisu pelasti reisun (14 h matkoineen Airistolla ja 80 geen ahwena, rewi siitä huumorii.
Eka elämäni hauki, kuha ja kuore TALWIPILKILLÄ, upeeta.

 

Useimmiten (siis aina paitti ku yxin olin) mukana hulwattoman mukaweja, kiwoja ja kaikin puolin ainoastaan positiiwisilla adjektiiweilla kuwattaweja kamuja ja käwinmpä muutameja aurinkonottoreissuja yxinkii Tuusulanmerellä. Mutta sieltäkin, toisin kuin pitkään aikaan, joka kerta seuraxi tuli awannosta kalaa.
Ja sumussa yxin sulkavajahdissa Valkeakoskella. Ja sieltä tuli lähes kaikkee muuta ku sulkavaa.
Ja jokainen minuutti jokaisesta reisusta kaiken arwoista. En waihtaisi pois. Lisääkin olisi woinut kertyä. Ainakii kalaa ;-)


Kiitos kaikille teille joiden mukawasta seurasta sain reissuilla nauttia.
Tästä on hywä jatkaa kesän ohitte kohti syksyä ilman mitään paineita tai suureja odotuxeja. Kaikki otetaan wastaan mitä suodaan. Ja naatiskellaan, se iha ekax.
Kireitä siimoja kaikille awowesikaudelle t. W

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti