FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

FONGAUS ON JUTTUNI. KALASTUS ON KIWAA.

lauantai 28. tammikuuta 2012

käwäsy Stadissa KBIM -> 12,12

la 28, tammikuuta oli iha pakko päästä käwäsemään jäällä kokeilemassa josko alapuolella olis yhteistyöhalukkaita weteneläjejä. Olin edellisenä iltana sopinu kamuni Laren = Larppa kans et pääkaupungin jäitten wahwuus katastetaaan. Aamulla jo kuuen aikaa heräilin ja tuskailin ku ei wiel mitenkää woinu lähtee.
No aikanaan sit hajin Larpan ja matka aamuauringon loisteessa kohti Katanokan jääpeitettä pääsi alkamaan.

8:49


Matkalla nähtiin Hakaniemen jäillä moneja hahmoja pyyntihommissa, kuhaa luultavasti. Siiinä waihessa meitsillä oli muut lajit mielessä. Waan Nokalla ei löytyny säällisen läheisyyden eteisyydellä aiottua kohdepaikkaa parkkitilaa ni tökkäsin sit koht Punton Hakaniemen parkkixelle.

PUNTO PARKISAEkat reikämme mekii tehtiin jo muitten noin kymmnenkunnan paikalla olewejen äijejen tekemejen lisäx ja alotettiin pyyntö. Pystypilkkii tarjottiin.

Harmi ku unohtu kotiin se Janilta Raisosta ostamani kuhapilkki.

Jollain pystäreillä näky jotku selkeesti alamittaseja kuheja saawan. Osa pääs takas kaswaan mut osa sai pappii niskaan jaeiku reppuun. Eihä niis oo mitää syötäwää semmosis alamittasis ruikuis. Hyi helwetti ku teki kipiää. Larella käwäs yx tärppi ja meitsillä yx karkas just ennen reikää. Olin tehny walmiis uuwen awannon ja ku rupesin "wanhasta" nostaan pilkkiä ni nappas kii. Ei ollu iso. Siis se kala mikä karkas.


Ei antanut luonne perix ottaa munapataa joten rantsuun matalaan ja morri käyttöön.No sillähän se sit heti kohta tuli eka saalis, tähän asti ehdottomasti tän wooden suurein kiiskeni.

Waan ei nuo ottipäällä näyttäny olewen. Yx ainuu näläkänen sen reiän kohalla. Eiwät monet muutkaan sen jälkeen tuonu saalista.

Hokasin sit laiturin ja kiwiwallin wälissä sulan kohdassa misä jostain ristikioidun putken päästä walu wettä Suomenlahteen ja wälikkö oli sulana. No ihan laiturin wieressä oli warmaan centti jäätä mut sehän hajos ku näki kairan. Olin ihan warma et siin ny ainakii jotain täplistä tai muuta öttiäistä oleskelee senku waa morrilla wetelee lumiselle laiiturille.


Noei siinä ainakaa ketää nälkästä kalaa ollu tai sit hiton kranttuja. Aikani nyhjäsin turhaa ja siirryin taas takas laiturin toiselle puolelle kantawan jään päälle. Larppa olikii siin waihees jo luowuttanu ja lähteny Kauppahalliin katteleen tarjolla oleweja herkkuja ja kahweelle.

No muutama reikä tuli wäännettyy kunnes tuli tärppi ja tsäkällä sain aiheuttajan ylös jään päällekii, wuoden 2010 eka pasuri. Hienoa, taas yxi kesällä muuten waikeasti saalistettawa laji pois painolastista. No ihan totta puhuen tänä wuonna en keskity ollenkaan oman henkilökohtaisen wuosipistemäärän rikkomiseeen tai jonku tietyn rajan ylittämiseen, kalastan warmaan kuitenkin niin paljon kun woin ja niin kauan kun siitä nautin.

YXI päämäärä kuitenkin on. Se SULKAVA o koukutettava. Ok, se siitä, alla kuva sulkavan lähisukulaisest


Olihan tuo sentään kuitenkii kahexas laji (ku niitä ja KBIM:ää kuitenkii lasken). Siirryin saman tien taas sywemmälle kuhan tai edes isohkon apon toiwossa. Hiljasta oli. Soitin sit Larpalle et eiköhän lähetä ni sillon puhelun aikana kax x:aa tärähti ja mato oli menny. Klassinen juttu. Siihen kuitenki loppu se kalastus ja alko kotimatka. KBIM -> 12,12 8 lajia

Sinne niitä wielä jäi, alamittasten kuhejen papittajeja ku lähettiin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti